Zakupy z dowozem do domu!

Zrób zakupy przez Internet, a my przywieziemy je do Twojego domu!


Warunki:

1. Zamówienie składamy drogą mailową na adres: benedyktyni.wroclaw@hotmail.com

2. Minimalna kwota zamówienia wynosi: 80 zł/brutto. Zamówienia poniżej 80 zł/brutto nie będą realizowane. Dojazd do klienta gratis!

3. Towar dostarczany jest dwa razy w tygodniu: we wtorki (18-22) i czwartki(18-22). Aby otrzymać towar we wtorek należy złożyć zamówienie dzień wcześniej do godziny 18:00. Aby otrzymać towar w czwartek składamy zamówienie również dzień wcześniej do godziny 18:00.

4. Zamówienia dokonujemy na podstawie listy asortymentowej, którą można nabyć drogą mailową. (benedyktyni.wroclaw@hotmail.com)

5. Płatności za zakupy dokonujemy gotówką u dostawcy/przewoźnika na podstawie załączonego paragonu.

6. Wysyłając zamówienie należy podać następujące dane: Imię i Nazwisko, adres dowozu, telefon kontaktowy. Brak danych będzie skutkował anulowaniem zamówienia.

7. Wysyłając zamówienie klient oświadcza, że wyraża zgodę na wykorzystywanie danych osobowych w celu i w zakresie potrzebnym do prawidłowego wykonania zlecenia.



czwartek, 9 lutego 2012

Oliwa z oliwek AGIA TRIADA

Dziś prezentujemy najwyższej jakości oliwę z oliwek AGIA TRAIDA, którą dostaniecie Państwo w naszym sklepie w następujących cenach:

Oliwa z oliwek Extra Virgin 250ml - 18,50


Oliwa z oliwek Extra Virgin 500ml puszka - 28 zł

Oliwa z oliwek Extra Virgin 1l puszka - 44zł


Poniżej prezentujemy garść informacji: potwierdzających niezwykłą jakość oliwy i przybliżających środowisko jej powstawania.

AGIA TRIADA(Święta Trójca), to prawosławny klasztor na Krecie, gdzie od 1632 roku mnisi dbają o przyklasztorne gaje oliwne. Klasztor znajduje się na półwyspie, w północno-zachodniej części wyspy, w regionie zwanym Chania.



    







     Gaje oliwne zajmują rozległe tereny wokół klasztoru. Rosną w nich nawet 500 letnie drzewa, z których owoców typu Koroneiki pochodzi tamtejsza oliwa.
     Owoce dojrzewają w unikalnej kombinacji urodzajnej gleby i zdrowego, śródziemnomorskiego klimatu.
Oliwa z Krety ma troszeczkę inny smak niż oliwy włoskie czy hiszpańskie, co wynika z zupełnie innego rodzaju gleby, na której rosną drzewa oraz specyficznego dla Krety mikroklimatu. Ponadto lata są tutaj szczególnie gorące i suche.
     Zbiory zaczynają się, gdy owoce oliwek nabierają ciemnego koloru. Oliwy uzyskiwane z wczesnych zbiorów, gdy owoce mają jeszcze kolor zielony, są intensywne w smaku i zapachu. Natomiast oliwy, które powstają z późniejszych zbiorów, zazwyczaj charakteryzują się łagodniejszym i delikatniejszym smakiem oraz zapachem.
Oliwy Agia Triada pochodzą z owoców zbieranych w środkowej fazie dojrzewania oliwek lub gdy owoce są w około 70% dojrzałe, aby poziom cennych składników chemicznych był jak najbardziej optymalny.
  W ciągu kilku godzin, dostarcza się zebrane owoce do olejarni. Krótki czas pomiędzy zbiorami a procesem tłoczenia sprawia, że oliwa posiada niską kwasowość oraz zachowuje najważniejsze wartości odżywcze, które występują w świeżych owocach.

     Cały proces uzyskania oliwy, począwszy od dojrzewających oliwek w gajach aż po butelkowanie, odbywa się na przyklasztornych terenach. Przy produkcji stosuje się tradycyjną metodę wyciskania oliwy na zimno. Oznacza to, że w całym tym procesie temperatura nie przekracza 27° C. Nadzór nad pracami sprawuje specjalistyczny personel, w skład którego wchodzą również mnisi.
(wykorzystano informacje ze strony: agiatriada.pl)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz